Behandelingen

Mondhygiënist Steverink-Jorna richt zich allereerst op het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen en op het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Om u een indruk te geven van de werkzaamheden, hebben we de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

De mondhygiënist...

Bij nieuwe bezoekers wordt er een gezondheidsvragenlijst afgenomen. Dit is om medische accidenten te voorkomen en omdat sommige ziektes en medicijnen van invloed zijn op de mondgezondheid. Deze medische anamnese wordt in rekening gebracht als hiertoe aanleiding is.

De praktijk beschikt over een touch-screene zodat u geen viezigheid binnenkrijgt via het toetsenbord.Bovendien kan u hierop mee kijken tijdens de behandeling.

Coaching

Een belangrijke taak van de mondhygienist is het coachen. Er wordt niet op de valreep nog even geroepen 'Goed poetsen he!' terwijl u de deurklink al vast heeft. Nee, u wordt echt begeleid in uw mondhygiene; in uw 'huiswerk'. Hoe meer u thuis om de juiste manier doet, hoe minder lang u in de stoel hoeft, hoe minder u het kost. De sleutel daarin is uw eigen motivatie. Bepaalde gesprektechnieken helpen u uw motivatie te vinden. Ook bij het eventueel stoppen met roken. U krijgt daarmee een steuntje in de rug: Niks moet als u dat niet wilt!

Niet alleen op uw mondhygiene en het omzetten van slechte gewoontes in goede gewoontes is waarop Lieneke u kan coachen. Mocht u last hebben van (tandarts)angst dan kan u zelfs in uw eigen gemakkelijke stoel geholpen worden. Niet dat de mondhygienist u thuis zal bezoeken met haar instrumenten, maar ook via een therapie genaamd MatriXmethode via Skype. Skype is een beeldtelefoon via internet. Mocht u interesse hebben in een beeldconsult, dan kunt een mail verzenden (zie contact).

Hier ziet u twee voorbeelden van de gesprekstechnieken:

www.youtube.com/watch?v=yzpULjaZgEg

www.youtube.com/watch?v=YgDjIXHETT0

voor patiënten Varsseveld 0315 24 30 50

Uw gebit op vakantie

De zomervakantie komt er nu echt aan! Mijn patiënten zijn merkbaar vrolijker. Ik vraag hen of ze al een vakantie aan het plannen zijn of er binnenkort even tussenuit gaan. Niet alleen aan hun antwoorden merk je dat er velen de camping gaan bezoeken maar ook de monstertjes tandpasta verdwijnen rap uit de wachtkamer. Vakantie heeft voor de mond positieve maar ook negatieve invloeden.

Lees Meer...

Gebruik je verstand, blijf kauwen

Gebruik je verstand, blijf kauwen. Tandverlies is een als risicofactor voor dementie en vervroegd overlijden. Bij muizen is al aangetoond dat kunnen kauwen van wezenlijk belang is om de weg in een doolhof te kunnen vinden. Als men bij dieren de kiezen verwijdert dan vermindert het leervermogen. Ook het geheugen verslechtert en er is meer van het stresshormoon in het lijf aanwezig. Opmerkelijk is dat...

Lees hier meer...

Blijven lachen met ouderen

Onderstaand artikel is door Lieneke geschreven voor drogisterijen maar ook zeker voor u leesbaar. Of ik iets over mondzorg bij ouderen wil schrijven. Graag! Het is hard nodig, want het aantal ouderen neemt fors toe. Maar wanneer is iemand eigenlijk oud? Vroeger vond ik 40 al stok, maar mijn man wordt deze maand 40…dus dat roep ik dan maar niet meer. Mijn opa is 91 jaar, maar studeert nog steeds!

 

Lees hier meer...

tptandarts header mask
edit