Een mondhygiënist die kwaliteit en vriendelijkheid biedt

U heeft recht op kwaliteit en op duidelijke communicatie.

Mondhygiënist Steverink-Jorna heeft de intentie samen met u te werken aan een gezonde mond. Er wordt naar uw wensen en mondklachten geluisterd. De door haar gestelde diagnose wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Er kan een gezamenlijk doel worden bepaald. Dat kan variëren van gebitsbehoud, tot een perfect gezond gebit, tot een mooi gebit en tot een fris ruikende mond. Uw eventuele tandarts wordt hierbij betrokken zodat alle neuzen dezelfde richting uitwijzen.

Genoeg te lezen over Lieneke, maar hoe zit het met u?

Hieronder kunt u veel lezen over Lieneke, maar het draait in deze praktijk niet om Lieneke maar om u. Daarom is het handig om te weten welke vragen Lieneke u regelmatig zal stellen zodat u goed voorbereid op uw afspraken komt:

* Hoe is uw gezondheid? Neemt u medicatie en/of bezoekt u een specialist?

* Waarmee kan Lieneke u helpen? Zijn er bijzonderheden, heeft u last van bloedend tandvlees of een onaangename geur?

* Heeft u vragen? Bijvoorbeeld hoe u het beste uw tanden kunt verzorgen?

* In hoeverre bent u tevreden met de behandelingen en met uw gebit?

Hoe meer u laat weten wat uw wensen zijn, hoe beter ze er rekening mee kan houden. Dus laat u wat van uzelf horen?

LIENEKE(Werk)ervaringen

Lieneke Steverink-Jorna heeft sinds 2001 in verschillende praktijken gewerkt. Ze is gewend samen met meerdere tandartsen te werken. Door haar ervaring weet ze precies wat een goede werkwijze is.
Sinds 2003 draagt Lieneke Steverink-Jorna de beschermde titel "mondhygiënist" na de studie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Om u een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden, volgt ze bij- en nascholing. Zo heeft ze bijvoorbeeld in 2006/2007 de vervolgopleiding aan het Universitair Medisch Centrum Nijmegen (UMCN) gevolgd. Mede hierdoor is mondhygiënist Steverink-Jorna in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM) opgenomen.

 

Andere bezigheden rondom de mondzorg

In 2013 werd  een symposium gehouden met de titel Naoberschap in de Mondzorg. Dit symposium is het intiatief van Lieneke om tot een mooie samenwerking te komen tussen alle tandheelkundige disciplines in de Achterhoek. 'Alleen samen kunnen we voor topkwaliteit zorgen.', is ze van mening. In 2015/1016 hoopt ze een symposium te organiseren samen met het Regionaal Overleg Mondzorg Achterhoek (ROMA) met het thema 'ouderen' voor tandheelkundigen en andere disciplines.

Ook heeft ze deel genomen aan het onderzoek Profiel van een Excellent Paramedicus als expert.
 

Naast haar werkzaamheden in de praktijk, worden er artikelen voor tandheelkundige websites (bijvoorbeeld dentalINFO.nl) en vakbladen geschreven. Ook worden er twee bekende tandheelkundige forums op het internet beheerd. Eén voor ieder die werkzaam is binnen de mondzorg (Het MondzorgForum) en één waar alle Nederlandse patiënten met hun vragen terecht kunnen (Tandarts.nl).

Lieneke functioneert als spreker op cursussen, symposia en congressen. Namens verschillende cursusbureau 's leidt ze assistenten op tot een hoger niveau. Zo geeft ze bijvoorbeeld lessen in social media en in preventie. Ook verzorgt ze lesjes op het basisonderwijs in het kader van het project Hou Je Mond Gezond.

In 2015/2016 is Lieneke opgeleid tot Hoofdvisiteur van de NVM. Dit betekent dat ze praktijken van haar collega's zal bezoeken en de geleverde kwaliteit zal checken. Door haar collega's van feedback te voorzien kunnen de collega's verder werken aan kwaliteit. Ook Lieneke zal op haar beurt bezocht worden door een Hoofdvisiteur en een assistent-visiteur om ook bewust te worden van haar blinde vlekken en hiermee vervolgens aan de slag te gaan. Visitatie is op dit moment nog niet verplicht, maar dit ligt wel in de lijn der verwachtingen.

Tijdens het event Kidsfabriek heeft Lieneke 3 jaar op rij workshops gegeven aan kinderen en hun ouders. In 2015 heeft ze samen met mondhygiënist, psycholoog en NVM-bestuurlid Yvonne Buunk een onderzoek gedaan. Dit onderzoek is geaccepteerd door de International Symposium Dental Hygiene in Zwitserland. Hierna zal Lieneke dit onderzoek ook te publiceren.

 U kunt haar kwaliteitsregistratie vinden op: Kieskrm.nl . Nieuwsgierig welke bij- en nascholing ze hiervoor heeft gevolgd? Scroll dan naar beneden.

Praktijklocaties

Op donderdagen en woensdagen is Lieneke te vinden in Dinxperlo. Op dinsdagen werkt ze te Varsseveld als zelfstandige. De rekening loopt in Varsseveld via de tandarts, in Dinxperlo loopt de rekening via de verzekering of u krijgt de rekening thuis. Wegens administratieve redenen is het handig als u op zich steeds op dezelfde lokatie laat behandelen. De praktijk in Dinxperlo wordt per 1 december overgenomen door Suzanna Aleksanjan. In Varsseveld is de agenda zo druk bezet dat er een collega bij gezocht wordt door tandarts Heezen om u nog goed van dienst te zijn.
 

Overzicht gevolgde cursussen en congressen

voor patiënten Varsseveld 0315 24 30 50

Uw gebit op vakantie

De zomervakantie komt er nu echt aan! Mijn patiënten zijn merkbaar vrolijker. Ik vraag hen of ze al een vakantie aan het plannen zijn of er binnenkort even tussenuit gaan. Niet alleen aan hun antwoorden merk je dat er velen de camping gaan bezoeken maar ook de monstertjes tandpasta verdwijnen rap uit de wachtkamer. Vakantie heeft voor de mond positieve maar ook negatieve invloeden.

Lees Meer...

Gebruik je verstand, blijf kauwen

Gebruik je verstand, blijf kauwen. Tandverlies is een als risicofactor voor dementie en vervroegd overlijden. Bij muizen is al aangetoond dat kunnen kauwen van wezenlijk belang is om de weg in een doolhof te kunnen vinden. Als men bij dieren de kiezen verwijdert dan vermindert het leervermogen. Ook het geheugen verslechtert en er is meer van het stresshormoon in het lijf aanwezig. Opmerkelijk is dat...

Lees hier meer...

Blijven lachen met ouderen

Onderstaand artikel is door Lieneke geschreven voor drogisterijen maar ook zeker voor u leesbaar. Of ik iets over mondzorg bij ouderen wil schrijven. Graag! Het is hard nodig, want het aantal ouderen neemt fors toe. Maar wanneer is iemand eigenlijk oud? Vroeger vond ik 40 al stok, maar mijn man wordt deze maand 40…dus dat roep ik dan maar niet meer. Mijn opa is 91 jaar, maar studeert nog steeds!

 

Lees hier meer...

tptandarts header mask
steverink jorna header