Tarieven en vergoedingen

Een gezond gebit voor het hele gezin

Let op: de onderstaande tarieven zijn enkel geldig voor de praktijk in Dinxperlo per 1 januari 2016.
Voor Varsseveld gelden de tarieven van tandarts Heezen. Klik hier voor de tarieven van tandarts Heezen.
 

Er zijn twee categorieën: De VIP met de M-codes en de T-codes van het parodontitisprotocol. Alhoewel de behandelingen wellicht erg op elkaar lijken, kunnen de codes niet door elkaar worden gebruikt. Om u de juiste behandeling voor te stellen, wordt tijdens de intake de DPSI-score worden afgenomen. Wat dit precies is, kunt u vinden op http://www.tandvleescijfer.nl . De M-codes worden gehanteerd bij mensen met een DPSI-score tot 2 (categorie A) en de T-codes bij DPSI-score vanaf 3. Tenzij u het behandelvoorstel afslaat. Sommige mensen vragen of tijdens de nazorg de M-code gedeclareerd kan worden omdat dit soms beter vergoed wordt. Dit is echter fraude en dit zal Lieneke daarom ook niet zo declareren. Wat het paro-protocol precies is, zal Lieneke bij de intake u uitgebreid vertellen.

Let op: De maiximum tarieven zijn bepaald door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Deze tarieven zijn voor alle behandelaars (tandartsen, mondhygienisten, (preventie)assistenten) hetzelfde. In sommige gevallen vind ik deze tarieven voor de praktijk in Dinxperlo te hoog. Deze tarieven zijn aangepast. De onderstaande prijzen hanteer ik in Dinxperlo.

VIP-behandeling (Verzorging, Informatie en Preventie)

Een leven lang een gezond gebit

M01 Preventie voorlichting en/of instructie

Tarief: 11,85 euro per 5 minuten

M03 Gebitsreiniging

Tarief: 11,85 euro per 5 minuten

M02 Consult evaluatie preventie

Na 6-12 weken kan worden bekeken hoe het met de mondhygiëne gaat en bijgestuurd.

Tarief: 11,85 per 5 minuten


M05 Behandelen melkelement

Zo nodig en in opdracht van de tandarts
Tarief: 23,78 euro

M10 of M20 Fluoridebehandeling

Tarief: 21,14 of 26,42 euro


Parodontitisbehandeling: In de pocket!

Voor een gezond lichaam en een gezond gebit

M01 en C22 Intake: informatie en afnemen anamnese

Inschrijven, afnemen van gezondheidsvragenlijst, vaststellen van de algemene conditie van het tandvlees, uitleg van deze score, behandelvoorstel en begroting.
Tarief: 20,08 euro en 11,85 euro per 5 minuten

T11 of T12 Onderzoek tandvleesbehandelingen

Bij patiënten met parodontitis (chronische ontsteking waarbij kaakbot verloren is gegaan) wordt er een landkaart van de omringende weefsels gemaakt. Zodat er een persoonlijk behandelplan gemaakt kan worden.

Tarief: 110 euro

T22 Grondig reinigen worteloppervlak per element

Behandeling bij parodontitis waarbij het gehele gebit zeer grondig professioneel wordt gereinigd. Ook van niet-zichtbare delen onder het tandvlees.
Tarief: 21,14 euro per element inclusief informatie en/of instructies.

A10 Verdoving (vaker niet nodig dan wel)

Tarief: 13,21 euro

T31 of T32 Evaluatie tandvleesbehandeling

Na 3 maanden na grondige reiniging wordt de conditie van het tandvlees nogmaals bekeken.

Tarief: 70,00 euro exclusief nazorg (T33 bespreken vervolg traject wordt vrijwel nooit berekend)

T52 Nazorg kort consult

T54 Nazorg standaard

T56 Nazorg uitgebreid

Elke 3-6 maanden om het resultaat te behouden of te verbeteren

Tarief: 55,49 euro voor kort, 80,33 euro voor standaard, 106,76 euro voor uitgebreid.
Het meest gebruikt wordt het standaard consult met korting, wat terecht komt op zo'n 62 euro. Het heeft geen zin om de afspraak te verzetten als u dat financieel beter uitkomt, want dat betekent dat de afspraak de volgende keer langer zal duren / intensiever is waardoor de rekening verhoogd wordt. De beste bespraring is zelfzorg; hoe beter u uw gebit thuis bijhoudt hoe minder de mondhygiënist hoeft te doen.

T60/T61 Deze code staat voor 'evaluatiestatus'. Dit moet elke 2 jaar worden gedaan. Het tarief staat officieel op zo'n 160 euro maar als uw tandvlees aardig op orde is dan is Lieneke slechts kort hiermee bezig. Dus het tarief zal hiermee ook drastisch dalen. Het verschilt dus per persoon en per moment hoe duur dit is.

T93 Microbiologisch onderzoek

Enkel op indicatie; wanneer de bovenstaande therapie niet (voldoende) aanslaat
Tarief: 20 euro exclusief labkosten (code labkosten = A727, maximaal 60 euro)

Deze tarieven gelden vanaf 1 januari 2016

Contracten en vergoedingen

MENZIS: Er is geen mogelijkheid meer om contracten af te sluiten met Menzis. De vergoedingen zijn vereenvoudigd: Het maakt niet uit welke behandeling u precies krijgt, u krijgt 80% vergoeding. Wel maakt het uit in welk pakket u zit. Vanuit pakket 1 krijgt u tot 250 euro vergoeding, vanuit pakket 2 is dat 500 euro en vanuit het 3e pakket is dat 750 euro. De nota loopt via Uw Nota: U krijgt de rekening thuis die u naar Menzis kunt versturen.

UNIVE: contract, vergoeding volgens uw polis, de rekening loopt via uw verzekering.

VGZ: contract, vergoeding volgens uw polis, de rekening wordt direct naar uw verzekering verstuurd.

CZ: contract, vergoeding volgens uw polis, de rekening wordt digitaal naar uw verzekering verzonden.

IXORG: Contract, directe aanlevering, dus u ontvangt geen rekening. 100% vergoeding tot het verzekerde bedrag.

Advies: Bel altijd zelf naar uw verzekering om de vergoeding te checken. Check altijd op het einde van het jaar of uw vergoeding verandert is. Stap niet klakkeloos over op een verzekering die zegt 100% preventie te vergoeden, want u wordt hiermee regelmatig voor de gek gehouden!

voor patiënten Varsseveld 0315 24 30 50

Uw gebit op vakantie

De zomervakantie komt er nu echt aan! Mijn patiënten zijn merkbaar vrolijker. Ik vraag hen of ze al een vakantie aan het plannen zijn of er binnenkort even tussenuit gaan. Niet alleen aan hun antwoorden merk je dat er velen de camping gaan bezoeken maar ook de monstertjes tandpasta verdwijnen rap uit de wachtkamer. Vakantie heeft voor de mond positieve maar ook negatieve invloeden.

Lees Meer...

Gebruik je verstand, blijf kauwen

Gebruik je verstand, blijf kauwen. Tandverlies is een als risicofactor voor dementie en vervroegd overlijden. Bij muizen is al aangetoond dat kunnen kauwen van wezenlijk belang is om de weg in een doolhof te kunnen vinden. Als men bij dieren de kiezen verwijdert dan vermindert het leervermogen. Ook het geheugen verslechtert en er is meer van het stresshormoon in het lijf aanwezig. Opmerkelijk is dat...

Lees hier meer...

Blijven lachen met ouderen

Onderstaand artikel is door Lieneke geschreven voor drogisterijen maar ook zeker voor u leesbaar. Of ik iets over mondzorg bij ouderen wil schrijven. Graag! Het is hard nodig, want het aantal ouderen neemt fors toe. Maar wanneer is iemand eigenlijk oud? Vroeger vond ik 40 al stok, maar mijn man wordt deze maand 40…dus dat roep ik dan maar niet meer. Mijn opa is 91 jaar, maar studeert nog steeds!

 

Lees hier meer...

tptandarts header mask
steverink jorna header