Ben ik echt volledig vrij in de keuze voor een mondhygiënist?

Absoluut! De vrije keuze voor een zorgverlener is een recht van de patiënt. Voor de patiënt is het raadzaam bewust voor een zorgverlener te kiezen.

Vrij toegankelijk

De mondhygiënist is sinds 2006 vrij toegankelijk. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u daarom geen verwijzing nodig van uw tandarts, maar kunt u direct bij de mondhygiënist een afspraak maken voor een behandeling. Natuurlijk blijft het mogelijk dat u van uw tandarts het advies krijgt een mondhygiënist te bezoeken.

Laagdrempelig, ook voor kinderen

Te veel kinderen lopen met onnodig veel gaatjes rond. Door preventief aan het werk te gaan, neemt het risico op nieuwe gaatjes af. Er wordt aandacht besteed aan een vertrouwensrelatie tussen mondhygiënist Steverink-Jorna en uw kind. Er wordt een duidelijke structuur aangeboden. Kinderen kunnen zich dan veilig voelen in de stoel.

Tijdens de opleiding heeft mondhygienist Steverink-Jorna zich verdiept in kinderen door middel van een scriptie (theoretisch en praktisch onderzoek). Deze scriptie ging over het behandelen van kinderen met ADHD. Daarnaast heeft ze tijdens vrijwilligerswerk bij scouting en kinderkampen veel ervaring opgedaan. En last but not least is haar allerbeste ervaring in het moederschap gelegen.

Adres

De gegevens van de praktijk kunt u vinden onder contact.

voor patiënten Varsseveld 0315 24 30 50

Uw gebit op vakantie

De zomervakantie komt er nu echt aan! Mijn patiënten zijn merkbaar vrolijker. Ik vraag hen of ze al een vakantie aan het plannen zijn of er binnenkort even tussenuit gaan. Niet alleen aan hun antwoorden merk je dat er velen de camping gaan bezoeken maar ook de monstertjes tandpasta verdwijnen rap uit de wachtkamer. Vakantie heeft voor de mond positieve maar ook negatieve invloeden.

Lees Meer...

Gebruik je verstand, blijf kauwen

Gebruik je verstand, blijf kauwen. Tandverlies is een als risicofactor voor dementie en vervroegd overlijden. Bij muizen is al aangetoond dat kunnen kauwen van wezenlijk belang is om de weg in een doolhof te kunnen vinden. Als men bij dieren de kiezen verwijdert dan vermindert het leervermogen. Ook het geheugen verslechtert en er is meer van het stresshormoon in het lijf aanwezig. Opmerkelijk is dat...

Lees hier meer...

Blijven lachen met ouderen

Onderstaand artikel is door Lieneke geschreven voor drogisterijen maar ook zeker voor u leesbaar. Of ik iets over mondzorg bij ouderen wil schrijven. Graag! Het is hard nodig, want het aantal ouderen neemt fors toe. Maar wanneer is iemand eigenlijk oud? Vroeger vond ik 40 al stok, maar mijn man wordt deze maand 40…dus dat roep ik dan maar niet meer. Mijn opa is 91 jaar, maar studeert nog steeds!

 

Lees hier meer...

tptandarts header mask
fotoTOEGANKELIJKHEIDTOEGANKELIJKHEID